‘T Zand – Het eerste grote toernooi voor dit seizoen zit er weer op voor Judoschool van Heest. Zaterdag 4 oktober vertrokken onze judoka’s naar ’t Zand voor het 27ste Koegras toernooi, georganiseerd door Budo Centrum Julianadorp. In de ochtend waren de A en B pupillen aan de beurt. De middag was voor de judoka’s van 12 t/m 18 jaar. Met meer dan 550 deelnemers uit heel Nederland was het weer een sterk en druk bezet toernooi. De ochtend begon zoals gewoonlijk weer vroeg. Zes Judoka’s Wies, Aloha, Thymen, Boris, Lou en Marron, moesten om 08:00 uur aanwezig zijn voor de weging. Door de vele deelnemers begon het toernooi wat later dan gepland. Wies partijen waren fel. Die van Lou berekend.

Thyme kampte tegen ’n sterke overmacht. Marron was snel en strijdvaardig. Boris Peuscher won een eervolle derde plaats en Aloha Verdonk behaalde een fel bevochte 1e plaats. Ze verloor haar eerste wedstrijd tegen een jonge van Kenamju en won de volgende 3. Hierna belandde zij in de kruisfinales, als nr. 2 en won van de nr.1 van de andere poule. Doordat de nr. 1 van haar poule won van de nr. 2, stond ze in de finale weer tegen de zelfde jongen van Kenamju, waar zij in haar eerste wijdstrijd van verloren had. Spannend!!

Door o.a. goede coaching van Sofie van Dorste won Aloha met een Ipon en werd zij eerste in de -38. Mijn dank aan de ouders die langer gebleven zijn om deze spannende finale niet te missen. Uitslagen: Aloha Verdonk en Justin van Heest kampioen. Sofie van Dorst (die na het coachen zelf moest judoen) werd knap tweede. Boris Peuscher, Rosa Roord en Etienne Passenier werden derde. Jongens en meiden gefeliciteerd! Jeroen Verdonk