Wedstrijden

Spelregels wedstrijdjudo! 
Aangezien het, voor veel ouders, de eerste keer is dat ze iets horen/lezen over judowedstrijden die buiten de club worden gehouden hieronder het een en ander toegelicht. Of klik hier: Spelregels wedstrijdjudo om het uit te printen.

Deelname aan toernooien.

Toernooien: Judoka’s die op wedstrijdtraining zitten doen mee aan judowedstrijden. De wedstrijdkalender Toernooien 2018 – 2019 vind je op onze website. Voorwaarde voor deelname aan wedstrijden buiten de club is dat je lid bent van de Judo Bond Nederland. Opgeven hiervoor kan hier.

Inschrijven: Via onze site kunnen  judoka’s zich  inschrijven voor wedstrijden. Het opgeven van wedstrijden dient vaak 5/6 weken voor een toernooi te gebeuren. Bij het opgeven dien je de naam van het toernooi, geboortejaar, exacte gewicht en kleur band en je Judo Bond Nederland lidmaatschapsnummer op te geven.

Gewicht: judoka’s worden bij wedstrijden op geboortejaar en gewicht ingedeeld. Bij het opgeven voor judowedstrijden is dus altijd belangrijk je exacte gewicht te vermelden.

Trainingstijden:

1) Club Techniekwedstrijdtraining Van Heest/Landsmeer  tijdstip: woensdag 17:45-18:45 (locatie: Sportlaan 25 te Landsmeer). tijdstip: vrijdag 18:30-20:00 (locatie: Palmstraat 34 te Amsterdam);
2) Training TopJudo Amsterdam (wedstrijdjudoka’s op uitnodiging) tijdstip: donderdag 17:30–18:45 locatie: Dr. Meurerlaan 8,1067 SM Amsterdam
3) Gezamenlijke maandelijks training  (alle wedstrijdjudoka’s) tijdstip: 1e maandag vd maand 17:45–19:00 locatie: Van der Veldenstraat 10 te Amsterdam.
Voor vragen over wedstrijden of over wedstijdjudo kun je terecht bij onze wedstrijdsecretaris Patricia Jacobs of wedstrijdescretaris

 

judo

Reeds geruime tijd werken Judoschool van Heest en Judoclub Landsmeer samen op het gebied van wedstrijdjudo. Wat begon als een samenwerking om deel te kunnen nemen aan teamwedstrijden bij de jeugd en de senioren is uitgegroeid tot meer dan een samenwerking. Zo trainen onze wedstrijd judoka’s bij elkaar op de club en wordt er gemeenschappelijk deelgenomen aan individuele judowedstrijden.

Naast ons gemeenschappelijke doel om technische goede wedstrijdjudoka’s op te leiden staan plezier in het judo en (persoonlijke) ontwikkeling hierbij voorop. Wedstrijdtraining (van 6 tot 60 jaar) Voor alle judoka’s van Judoschool van Heest en Judoclub Landsmeer die het leuk vinden om wedstrijden te judoën wordt er wedstrijdtraining gegeven. Tijdens deze training wordt er voornamelijk aandacht besteed aan conditie, snelheid, evenwicht en kracht. De training zal dan ook een wat andere vorm hebben dan de gewone techniektrainingen.

Het doel van de wedstrijdtraining is om (jonge) judoka’s voor te bereiden op wedstrijden buiten de club. TopJudo Amsterdam (12-17 jaar) Van de wedstrijdjudoka van judoschool van Heest / Judoclub Landsmeer wordt verwacht dat hij/zij ook deelnemen aan de wedstrijdtrainingen van TopJudo Amsterdam. Topjudo Amsterdam Om ambitieuze en getalenteerde judoka’s uit heel Amsterdam nog verder te begeleiden is in 2010 Stichting TopJudo Amsterdam opgericht. TopJudo Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal Amsterdamse judoclubs dat als doel heeft om de verdere ontwikkeling van het wedstrijdjudo binnen Amsterdam te stimuleren en te faciliteren. Voor wedstrijdjudoka’s van 12 tot 17 jaar organiseert TopJudo Amsterdam een wekelijkse training met het accent op conditie en randori.

TopJudo Amsterdam is een clubonafhankelijk initiatief: je blijft als judoka lid van je eigen judoclub. De aangeboden trainingen zijn dus een aanvulling op je reguliere clubtrainingen. Gezamenlijke wedstrijdtraining (-10/-12 jaar) Van Heest, JAA en JCL Behalve de samenwerking tussen Judoschool Van Heest en Judoclub Landsmeer zijn beide clubs voornemen om intensiever samen te gaan werken met Judo Academie Amsterdam. De afgelopen twee jaar gebeurde dit al geregeld door dat de coaches elkaar bij toernooien ondersteunden en er gezamenlijk deelgenomen werd aan teamtoernooien.

Ook zijn de clubs allen actief vertegenwoordigd in TopJudo Amsterdam, een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van Amsterdamse wedstrijdjudoka’s in de leeftijd van 12 – 17 jaar. Met ingang van het seizoen 2012/2013 zal de samenwerking tussen beide clubs worden uitgebreid. Zo zullen we eenmaal per maand een gezamenlijke wedstrijdtraining organiseren. Verder zullen de clubs voor de jeugd -10/-12 een gezamenlijk toernooirooster hanteren, waardoor de judoka’s elkaar ook op de toernooien treffen.

Wedstrijden Zoals verteld bereidt de wedstrijdtraining judoka’s voor op het judoën van wedstrijden buiten de club. Aangezien het, voor veel ouders, de eerste keer is dat ze iets horen/lezen over judowedstrijden die buiten de club worden gehouden zal ik hieronder even in het kort het een en ander toelichten. Toernooien?: Behalve de judo-teamwedstrijden (wfjjc en wfjc), waar je door Pieter of Peter voor moet worden uitgenodigd, kan iedereen mee doen aan individuele judowedstrijden. Het is de bedoeling dat er bij zo’n toernooi altijd een coach aanwezig is.

Vanaf heden kunt u de wedstrijd kalender vinden op onze website (www.judoschool.nl) onder het kopje wedstrijden/agenda. Op deze wedstrijdkalender staat waar en wanneer een toernooi plaatsvindt en voor wanneer je je moet inschrijven. Ook zal er per mail voor elk toernooi apart een uitnodiging worden verstuurd. Inschrijven: kan door de wedstrijd coördinator een mailtje te sturen ondervermelding van naam toernooi, gb. jaar, exacte gewicht en je band. Betaling van het wedstrijdgeld kan achteraf bij Pieter Roos worden geregeld. Gewicht: Aangezien bij judowedstrijden judoka’s op gewicht worden ingedeeld is je gewicht heel belangrijk. Bij het opgeven van judowedstrijden dien je dan ook altijd je exacte gewicht te vermelden Zie onder menu wedstrijden voor meer wedstrijd informatie.

Maxime & Maceo

Reacties zijn gesloten.