Traditioneel vinden in het 1e weekend van november de Groot-Amsterdamsekampioenschappen plaats in, hoe kan het ook anders, Zaandam. Het blijft mooi dat Hikari, een club met zoveel judohistorie, het decor is voor de jaarlijkse strijd om kwalificatie voor de Noord-Hollandsekampioenschappen.

Voor dat het judogeweld losbreekt maken we traditie getrouw een goede warming up samen met onze judovrienden van Judo Academie Amsterdam. Het lijkt erop dat dit goed werkt want ook deze editie weten beiden clubs met mooi aanvallend judo een leuke verzameling prijzen mee terug te nemen naar onze hoofdstad.

Waar wilskracht en vechtlust bij de een zorgen voor een podiumplaats leidt dit bij de ander tot een mooie ervaring. Daarmee kende ook deze editie weer een paar mooie heroischeverhalen, zoals die van Mats die ondanks een blessure toch een mooie bronzen plak wist te pakken of die van Farouk die vocht als een leeuw, maar zijn vechtlust nog niet beloond zag.

Toen het stof was opgetrokken bleek dat Tom van Espelo en Sophie Mollink ?zich kampioen van Amsterdam mogen noemen. Wat extra knap is aangezien ze beiden in een grote poule zaten.
Midas van Huijstee?zat ook in een pittige poule, maar wist toch de finale te bereiken. Hierin werd hij knap tweede. Alexander Heijnis, Mats Wilbers en Coen de Graaf?kregen het brons omgehangen.

De prijswinnaars van harte gefeliciteerd en succes volgende week bij de Noord-Hollandse. Bas, Justin en Pieter dank voor het coachen.