Top Judo Amsterdam

Stichting Topjudo Amsterdam is een initiatief van samenwerkende Amsterdamse judoclubs en is een erkende talentenpartner van de Judo Bond Nederland.
Top Judo Amsterdam (TJA) leidt talentvolle judoka’s uit de regio Amsterdam op tot (inter)nationale topjudoka’s door gezamenlijk te trainen.
TJA hoort inmiddels bij de absolute top van Nederland en heeft talloze medailles gewonnen bij NK -15 -18 en -21, zowel individueel als in teamverband. Zo werd het meidjesteam -18 in het seizoen 22/23 kampioen van Nederland. Bij internationale toernooien werd in 2023 zelfs de eerste medaille (brons) gewonnen bij de WK -18 dames.

Judoschool van Heest is de voornaamste leverancier van judoka’s, de trainersstaf en bestuursleden voor TJA.

Het onstaan van Top Judo Amsterdam

In 2010 ontstond het idee onder een aantal ambitieuze judoleraren in Amsterdam om de krachten te bundelen, met als doel het wedstrijdjudo in Amsterdam voor de leeftijd van 12 t/m 21 jaar naar een hoger niveau te tillen. Johan van Heest, een van de initiatiefnemers, begreep als geen andere hoe belangrijk het is om trainingfaciliteiten te bieden waar talentvolle judoka’s met de juiste ambitie wekelijks samen kunnen trainen. Met zijn ervaring als voormalig wedstrijdjudoka op het hoogste (inter)nationaal niveau en zijn betrokkenheid bij het Muscle Power team in de jaren “80 heeft hij vanaf het eerste moment bijgedragen aan het succes van TJA.

Top Judo Amsterdam is club-onafhankelijk: judoka’s die trainen bij TJA blijven lid van hun eigen club.

Voor uitgebreidere info zie: www.topjudo.amsterdam

Teamfoto van de judoka's van TopJudo Amsterdam met coach en trainer Justin van Heest.<br />
Just van Heest actief als judocoach bij Top Judo Amsterdam in de judozaal kijkend naar zijn groep wedstrijd judoka's