Geef je tijdig op voor de aankomende clubkampioenschappen!

Als eerbetoon en ter nagedachtenis van organiseren wij op 23 juni 2019 voor de tweede keer het speciaal naar hem vernoemde :

Gerrit Rutte Toernooi

Van 1978 t/m 1989 hebben Gerrit en Johan samen op de judomat een ongeëvenaarde prestatie neergezet. In deze periode heeft Johan onder leiding van Gerrit 16 NK- Medailles gewonnen bij de aspiranten, junioren, senioren, teams en bij Defensie. Hij behaalde 22 medailles/resultaten op een internationaal toernooi verdeeld over negen verschillende landen, die thans van het niveau Grandslam of Grand-prix zouden zijn. Tevens is hij met het Nederlands team in 1986 in Brussel derde van Europa geworden. De wedstrijdresultaten, en de onafgebroken periode als lid van het Nationaal aspiranten, junioren en seniorenteam, is in het tijdsbeeld van toen uniek te noemen. Er is geen enkele judoka uit die tijd, die dit kan evenaren. Gerrit Rutte heeft hierbij een hele belangrijke rol gespeeld.  

Gerrit Rutte is tientallen jaren een zeer actief en succesvol judoleraar geweest op verschillende plekken in Amsterdam. Met ongelooflijk veel passie voor het Judo kon hij dit als geen ander overbrengen op zijn leerlingen. Door zijn manier van lesgeven, altijd opzoek naar verbetering, met zijn drive/of streven naar, altijd die wedstrijd te winnen, heeft hij veel judoka’s gestimuleerd het maximale uit zichzelf te halen. Ook judoka’s van andere judoscholen kwamen graag mee trainen bij Gerrit.Gerrit Rutte heeft de langste tijd lesgegeven in het hartje van de Jordaan, onder de naam: “de Branding”. Met dit buurtclubje strijde hij tegen de grote judoscholen in Nederland, en behaalde hij zijn grootste successen.