Op zaterdag 27 april werden de Dutch Masters Open en een Special Needs toernooi. Sam Haley kwam weer in actie. Na het toernooi in Beverwijk ging Sam meedoen op het gecombineerde judotoernooi met de “oudjes”. De 1e ronde ging Sam makkelijk af en won hij met een houdgreep. De tegenstanders 2e, 3e en 4e ronden waren voor Sam wat te sterk maar Sam mag toch terugkijken op een geslaagd toernooi. ook hij ging met een mooie medaille naar huis.

Sam krijg zijn medaille omgehangen uit handen van Hendrik Koppe (wereldkampioen master)

Cees “de Rots” deed zoals altijd mee in het zwaargewicht. Hij was goed gemotiveerd om mee te doen en had daarom extra krachtvoer gegeten klaar gemaakt door zijn lieve vrouw. De eerste wedstrijd mocht Cees meteen aantreden tegen de favoriet Hendrik Koppe. Hendrik (oud wereld kampioen in de masters) moest er een dikke minuut overdoen voordat hij Cees met zijn specialiteit de Uchi Mata op zijn rug legde. De tweede ronde moest Cees tegen de latere kampioen Arshak Davtyan. Cees maakte nog een paar keer “de Rots” techniek maar het mocht niet baten en verloor zijn wedstrijd. Helaas verloor hij ook de derde wedstrijd en kwam de tegenstander van zijn 4e partij niet meer opdagen. Toch een geslaagde dag dat je met 50+ nog zo fit op de judomat kunt staan!


Cees “de Rots” Slewe in actie tegen Rob Kranen

Peter zat deze keer in de drukst bezette poule in de leeftijd vanaf 30 – tot ca. 50 jaar. Het merendeel van de deelnemers was jonger dan 40 jaar en deden er 2 relatief jonge topjudoka’s mee (Letterie en Ter Riele). De 1e partij won Peter na een paar minuten op de grond met een houdgreep. De 2e partij moest hij tegen de bekende “Fin” judoën welke partij vorig jaar nog onbeslist eindigde. Peter maakte deze keer zijn bekende “voor – achter “beweging (zoek de Japanse naam maar even op) en gooide de tegenstander plat op de rug. Ippon zou je denken, maar de beentjes van de tegenstander werden bij de afronding door Peter met de handjes gelicht. Hansomakee voor Peter. Hierdoor ontliep deze “slimmerik” de favoriet Ter Riele en kwam Peter in de herkansingsronde weer de tegenstander tegen die hij in de 1e ronde verslagen had. Deze keer kreeg deze tegenstander een linkse “ippon seo nage”van peter met resultaat Ippon. Vervolgens moest Peter tegen twee zeer lastige tegenstanders judoën en wist hij beide partijen tactisch te winnen met 1 waarschuwing voor zijn tegenstanders. Deze keer zette Peter echte aanvallen in waardoor hij bij de scheidsrechters in een goed blaadje kwam te staan. Het leverde Peter een verdienstelijke 3e plaats op met recht op een cadeaubon van de kledingshop ter waarde van 15 euro.

 
Peter met de derde plek op de “Dutch Masters Open”