Een geslaagde zomerdag

 

De dojo in Landsmeer is zaterdag 14 juli niet alleen decor voor ‘taaie tosties’, maar ook voor doorgebakken worsten en heetgeblakerde kippen. Examendag voor de wedstrijdjudoka’s, mét luchtkussen en BBQ.

 

Dat de temperaturen in de zaal oplopen tot mediterane hoogte in augustus is voor de te examineren meisjes en jongens geen probleem. En zolang meester Pieter en meester Johan kunnen koelen met een watertje, staat ook hen niets in de weg om er een onvergetelijke examenmiddag van te maken.

 

Een lange warming-up, daarna showen met technieken en strijden op de grond. Alle worpen  – zo indrukwekkend mogelijk – daarna het podium individueel met maatje naar keuze. Strakke gezichten, stilte in de zaal, serieuze aangelegenheid. Een hoop applaus. Aan het einde de verlossende woorden van San Johan: sore-made! Iedereen geslaagd, dus kom maar op met die slip of band.

 

De ontlading is groot, zorgvuldig gevangen door 23 mobieltjes. Een opgeblazen stormbaan van 17 meter biedt mogelijkheid tot volop knallen. Daarna de plomp in.

 

Wat rest? Ouders achterover met iets koels, samen terugblikken op een mooi seizoen, en het gesis van spiezen en burgers.

 

Fijne zomervakantie!

(met dank aan iedereen die dit mogelijk maakte en Jochem voor het verslag)