In de ochtend was het de beurt aan Wiebe de Boer. Wiebe die zowel qua leeftijd, als qua gewicht wat aan de lichte kant was liet meteen vanaf de eerste wedstrijd goed en verzorgd judo te zien. Door ippons te scoren met gevarieerd judo bereikte hij knap de finale. Hierin moest hij helaas zijn meerdere erkennen in een meise wat een jaar ouder was, maar al met al was de 2e plek er een om trots op te zijn.

In de middag de beurt aan de judoka’s tot 38 kilo. Hierin deden Senne en Marron aan mee. Zowel in de poule als later tijdens de kruisfinales waren er mooie, spannende maar ook verrassende partijen te zien.In de poule fase moesten Senne en Marron tegen elkaar om uit te maken wie als poule winnaar naar de kruisfinales zou gaan. Na een spannende strijd werd deze nipt door Senne gewonnen. In de finale poule wonnen Senne en Marron allebei hun eerste partij en moesten ze weer tegen elkaar. En weer werd er fel gestreden met goed judo, wat Marron als eerste een Wazari opleverde.
Senne kon gelijk maken en vlak voor tijd de strijd beslissen met een o soto gake.

Jammer voor Marron die met een knappe zesde plaats net niet geplaatst is voor de districts kampioenschappen over twee weken. In de volgende wedstrijd van Senne stond hij met nog 13 seconden te gaan voor tegen de latere nummer 1 maar liet zich helaas in de laatste seconden verrassen. Hetzelfde gebeurde daarna tegen Gabriel van Judo Academie Amsterdam die Senne nog in de laatste 10 seconden wist te verschalken met een mooie schouderworp.Veel geleerd en een verdienstelijke 3e plaats na een mooie dag judo.

In het derde blok van “de Amsterdamse” mocht Jesse beginnen op mat 1. Hij wierp zijn tegenstander met zijn favoriete haak binnendoor, op zijn rug en al in de zesde seconde. Giolina ging gelijk daarna en wist de hare na 8 seconden te vloeren, waar ze een wazari voor kreeg. Ze ging gelijk door naar een stevige houdgreep die ze 15 seconden aanhield, en dan krijg je een tweede wazari, ofwel ippon.

Cees Slewe deed op diezelfde mat 1 zijn bijnaam De Rots eer aan door vandaag niet zozeer als judoka niet omver te krijgen te zijn maar als toeziend scheidsrechter. Zijn junior collega hoorde hem tandenknarsend aan het was een wazari, geen yuko;  dit is een shido; enz. maar De Rots was telkens onverbiddelijk. Scheidsrechteren is ook een vak dat geleerd moet worden. Uiteindelijk werd Giolina derde na een reeks zinderende kruisfinales en kan zij dus door naar “de Noord-Hollandse”. Jesse, Jamal en Pepijn hadden goed geknokt maar vielen net buiten de kwalificatie hiervoor.  Ryan Jay werd eerste in zijn klasse omdat hij geen tegenstanders had en mag het dan ook over drie weken in Beverwijk echt gaan proberen.

 

De judoka’s van de Amsterdamse judoscholen