Hier een kort verslag van Cees “de Rots” Slewe:

Bobby Goedhart:
Na vorige week aan een zwaar junioren toernooi in Polen te hebben meegedaan waar hij na 7 wedstrijden de 3e prijs wist te behalen stond Bobby vandaag weer vol zelfvertrouwen op de mat. De 1e partij moest hij in het begin eerst op stoom komen. Na een rolletje begon Bobby te werken en scoorde met een til worp een waza ari. Daarna kreeg hij een yugo tegen maar vervolgens wist hij de partij naar zich toe te trekken met als hoogtepunt dat huij 10 seconden voor tijd de parij besliste met een magistrale uitgevoerde staande ippon seo nage. Vol punt. De tegenstanden werd letterlijk gelanceerd door de lucht.
De 2 partij was voor Bobby een stuk moeilijker tegen een judoka van Top Judo Theo Meijer. In de reguliere tijd was het onbeslist. In de verlening wist Bobby met een been-veeg met doorsturen een waza ari te scoren. einde wedstrijd. De 3e partij tegen een talentvolle jeugdjudoka van Nota Bene van zijn schoonvader judo club Berlicum was zeer spannend. Na 2 waarschuwingen te hebben opgelopen vanwege passiviteit van Bobby wist Bobby nog voor het einde van de wedstrijd de stand nog gelijk te trekken door het maken van een yugo. Deze yugo kwam langzaam tot stand door blijven door te duwen bij inzet van een maki komi. ook hier weer een golden score. de wedstrijd ging gelijk op echter de tegenstander van Bobby wist met een lage schouderworp een yugo te scoren, einde wedstrijd. Als Bobby deze partij gewonnen had was hij zeker geweest van plaatsing voor het NK. De 4e partij moest hij judoën tegen Crans ( clubgenoot va Ben Rietijdk Sport). Deze wedstrijd wist Bobby niet te winnen omdat Crans de wedstrijd bleef domineren en Bobby twee rolletjes kreeg. Vervolgens scoorde Crans ook een yugo. De 5e partij moest Bobby judoen tegen een “veteraan” ; de heer Arts. Deze partij wist Bobby te winnen met een waza ari alhoewel enige discussie ontstond voor wie de waza ari nu eigenlijk was. Gelukkig bleef de waza ari voor Bobby hetgeen ook terecht was. De 6e partij kreeg Bobby een bye omdat de tegenstander had opgegeven. Helaas is Bobby niet direct geplaatst voor het NK maar staat wel op een reserveplaats. Hoe dan ook Bobby heeft goed gejudood. Volgend jaar verwachten we dat hij zich wel gaat plaatsen voor het NK.

Basjan Berkhout:
Basjan begon het toernooi zeer voortvarend. de 1e partij tegen Menno Kok uit Nijmegen wist hij met wazari te winnen. Ook de 2e en 3epartij wist hij op zijn Basjan’s te winnen (lage schouderworp). Hij leek al geplaatst te zijn. De 4e partij kwam hij met een waza ari achter te staan al hoewel hier ook de discussie ontstond of het wel een waza ari was en voor wie de waza ari. Basjan zette er een tandje bij en wist zijn tegenstand met een overname op zijn schouder worp plat op de rug te werpen. Hoofdscheidsrechter stak hand omhoog ippon. Henk Plugge als grensrechter stond op en werd er weer gediscussieerd. Ippon werd weggewoven. De wedstrijd ging weer door . Basjan wist nog 2 x een yugo te scoren maar dat was te weinig. Vlak voor tijd zou hij tegen zijn coach vanaf de mat hebben gezegd waarom die waza ari nog op het bord stond. Op dat moment kwam Henk Plugge weer de mat op en werd het Hansomake voor Basjan en einde wedstrijd. Vervolgens ging Plugge nog naar de wedstrijdtafel en deelde mede dat Basjan ook verder voor het toernooi is geschorst. Helaas geen kwalificatie voor Basjan wegens het leveren van commentaar tijdens de wedstrijd. Hier ging duidelijk de mindere judoka als winnaar van de mat.

Hendrik Koppe:
Hendrik won zowel de 1e als de 2e partij vrij gemakkelijk met ippon ( linkse uchi-mata). De 1e partij in 1 x. De 2e partij 2x wazari. Door deze winst stond hij al in de halve finale en kwam hij tegen Peper. Deze partij wist hij niet te winnen en kwam in een brugstand op de grond na een maki komi van Peper. Ippon. De volgende partij tegen Benjamin van Leeuwarden heb ik niet gezien omdat mijn chauffeur naar Diemen wilde vertrekken. Later heb ik via de uitslagen vernomen dat Hendrik deze partij met ippon gewonnen heeft en 3e is geworden. Proficiat Hendrik met dit resultaat. We zien hem terug op de eindronde van het NK

Jim de Waal:
De 1e partij wist Jim met ippon te winnen echter de 2e partij tegen spijkers ging met ippon verloren. Daarna heb ik hem ook niet meer zien judoën omdat mijn chauffeur naar huis ging. De uitlagen lijst van de JBN laat zien dat hij de 9e plaats heeft gehaald en als reserve vermeld staat.