Succesvolle stage TopJudo Amsterdam januari 2012

Tijdens de kerstvakantie hebben de judoka’s van TopJudo Amsterdam deelgenomen aan een internationale trainingsstage in Groningen. Zo’n 300 judoka’s waren naar Groningen gekomen om drie dagen lang keihard te trainen ter voorbereiding op de regionale en nationale kampioenschappen die de komende maanden plaatsvinden.

TopJudo Amsterdam coaches Pieter Roos en Kai Krabben waren blij verrast met de inzet van de Amsterdamse judoka’s: “We hebben alle de judoka’s tijdens de stage zien groeien. In drie dagen tijd worden je spieren niet groter en ook je technieken worden niet heel veel beter. Wat je leert is doorzetten; elke training, elke randori weer het uiterste uit jezelf halen. Dat kenmerkt de ware kampioen.”

Uiteraard was er tussen de trainingen door tijd voor ontspanning en vermaak. Zo was er de gelegenheid om te zwemmen of te relaxen. Ook zijn de judoka’s door het bestuur van Stichting TopJudo Amsterdam getrakteerd op een spannende pot lasergamen in het bos. Daarnaast is ook iedereen blessurevrij gebleven en daarmee kan worden teruggekeken op een zeer succesvol verlopen stage.

Stichting TopJudo Amsterdam is een samenwerkingsverband tussen een groot aantal Amsterdamse judoclubs dat als doel heeft om de verdere ontwikkeling van het wedstrijdjudo binnen Amsterdam te stimuleren en te faciliteren. TopJudo Amsterdam organiseert aanvullende trainingen voor judoka’s van twaalf tot zeventien jaar om ze helpen in hun ontwikkeling van talent naar topper.

 

 


een spannende pot lasergamen…