Zaterdag 15 oktober,

Spannend was het, misschien wel een beetje te spannend, het openen van de mini-Rotscompetitie met een gevecht tegen  Cees ‘de Rots’ Slewe. De 5-jarige Melle van Deurzen, de jongste deelnemer durfde het toch aan. Melle bracht met een verwoestende o-soto-gari (eerste beenworp) ‘de Rots’, onze oudste nog actieve judoka, naar de grond: De 5e mini-Rotscompetitie was begonnen!

img_7827  Het plezier straalde van de judoka’s af, met ook dit jaar weer een groot aantal nieuwe gezichten. Zoals de ‘broertjes-van’ bijvoorbeeld. Nero van Huijstee, die breed lachend op de mat stond, en Saul Mollink, die met hetzelfde talent begiftigd lijkt als zijn zussen. Of broers en zussen die tegelijk voor het eerst meededen, zoals Mats en Tess Nijland, Liz en Ivy Pieters, Yomi en Johan Wolters. En dan Fie van der Linde. Zij durfde het na drie trainingen al aan om mee te doen aan de mini-Rotscompetitie. We kunnen trots zijn op deze en alle andere beloften die hun beste judobeentje voorzetten!

Het is na een ronde nog erg spannend, de verschillen zijn klein. Bij de 5- tot 8-jarigen gaan Naomi Ferdinandusse, Julius Biermans en Mats Nijland aan kop, en bij de 9- tot 12-jarigen, Wessel de Graaf, Wiebe de Boer en Maxence Amirkhanian.

img_7851

De complete stand vinden jullie hier onder. De volgende ronde is op zondag 8 januari.

minirots_stand (tweede versie)