Zaterdagmiddag 26 september ging alweer de vierde editie van onze vermaarde mini-Rotscompetitie van start. In de mini-Rotscompetitie ontmoeten de jonge (wedstrijd-)judoka’s van Judoschool van Heest en Judoclub Landsmeer elkaar in een vriendschappelijke sfeer om zo ervaring op te doen met het wedstrijdjudo. De mini-Rotscompetitie is vernoemd naar Cees Slewe, onze oudste nog actieve judoka, die in het grondgevecht niet van zijn plaats te krijgen is: vandaar zijn bijnaam “De Rots”.

Traditie is dat Cees in een gevecht met de jongste judoka de competitie opent, maar helaas kon hij er deze 1e ronde niet bij zijn. In plaats daarvan verzorgden onze jonge CIOS’ers Tommy Johansson en Justin van Heest een warming-up voor de judoka’s. Toen na een kort openingswoord van meester Johan de competitie echt van start, spongen de vonken er meteen af. De judoka’s hadden er zin in en lieten vele prachtige worpen zien. Elke partij leverde een blije winnaar en een, soms verdrietige, verliezer; want ook dat hoort er bij. 

Na een ronde is natuurlijk alles nog mogelijk en staan de judoka’s nog dicht bij elkaar. Maar een paar judoka’s sprongen eruit door alle hun wedstrijden met een ippon te winnen. Zijn staan voorlopig op kop. Bij de jongste judoka’s zijn dat Heine Faber, Marco da Silva Uriarte, Sophie Mollink en Jillis Bonte, en bij de oudere jeugd Luis Schans en Aloha Verdonk. De volledige stand vind je hieronder.

En voor de goede orde nog even de puntentelling:

1. Deelname: 1e keer, 20 punten; 2e keer, 10 punten, 3e keer: 5 punten, en 4e keer, 2 punten

2. Pouleplaats: 1e plaats, 20 punten, 2e plaats, 10 punten, en 3e plaats, 5 punten

3. Gemiddeld aantal judopunten per wedstrijd: winnen met ippon, 10 punten; winnen met waza-ari, 7 punten; winnen met yuko, 5 punten, en winnen op beslissing van de scheidsrechter, 1 punt.

(klik op het plaatje hieronder voor de tussenstand)

MiniRots eerste ronde 2015-2016