Zondagochtend 20/9/2015 aanwezig op de officiële weging in het Novotel in Amsterdam nabij de Rai.

Ik zat met Tijs van Bussel en twee officiële internationale functionarissen de weging te doen. Een van de officials was de heer Isamu Nakamura uit Japan. Senior Assistent Professor aan de Universiteit in Japan in budo sporten ( Kendo; judo en sumo). Volgens Mas Blonk is hij ook wereldkampioen judo geweest. Hij had flinke bloemkooloren.

De ander official was de heer Miklos Flori VII dan en president van de Hongaarse judobond. Met deze heren zat ik de hele dag vanaf 9.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur in de avond. Als lunch kregen we een eenvoudige broodmaaltijd.

De japanner was wel in voor een grapje. De Hongaar wat minder en wilde het liefst in het Duits worden aangesproken. Dat deed ik ook. De gewichten in het Engels en in het Duits doorgegeven. De volgende dag 21/9 als cameraman langs de mat gezeten. Het beviel mij goed.  Geen fouten gemaakt, behalve dat er een keer een draad los schoot en het beeld wart werd tijdens een wedstrijd. De lunch was het hoogtepunt van de dag. Een warme pastaschotel met diverse sauzen en vlees, maar ook broodjes frikandel, kroket, vlees en kaas.

Dinsdag 22/9 weer de hele dag als weger in het Novotel gezeten met wederom Isamu Nakamura en een afgezant uit Senegal. Deze Senegalees  was gekleed in een wit gewaad.  Hij was voorzitter van de Senegalese sportbonden en reisde veel. Hij vertelde dat hij 7e dan karate was.

Hij had de voorkeur om in het frans aangesproken te worden. Dat deed ik dan ook braaf. De japanner verstond er niets van dus ook weer in het Engels vertalen.  Woensdag en donderdag weer als cameraman langs de mat gezeten. Heel goed judo gezien.  Ook de finales mogen filmen en nadien nog een uitnodiging van jawel Jenny Koster om het NK te komen filmen. Helaas was is dat weekeinde verhinderd.

Cees WK