Gezamenlijke training bij Judo academie Amsterdam een groot succes
november 2011

Op maandag 31 oktober gingen de wedstrijdjudoka’s van van Heest/Landsmeer op bezoek bij Judo Academie Amsterdam. De bedoeling van de gezamenlijke training is, naast het hebben van plezier en lekker hard trainen met judoka’s van andere clubs, om er voor te zorgen dat judoka’s in de regio Amsterdam elkaar beter leren kennen. Dit is belangrijk omdat judoka’s zich zo ook bij toernooien buiten de club sneller op hun gemak zullen voelen.

Judoclubs Judo Academie Amsterdam en Van Heest/Landsmeer werken al langere tijd samen. Zo ondersteunen de trainers elkaar in de coaching op toernooien en is er vorig jaar met een gezamenlijk team deelgenomen aan de Noord-Hollandse teamkampioenschappen. Ook zijn de clubs allen actief vertegenwoordigd in TopJudo Amsterdam, de stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van judotalent tot judotoppers in de leeftijd van 12 – 17 jaar.

Op de mat gingen alle judoka’s flink tekeer. Na een programma van korte, intensieve oefenvormen die afwisselend door Bas, Kai (de trainers van Judo academie) en Pieter werden geïnstrueerd, werden er natuurlijk vooral veel randori’s (oefenwedstrijden) gedraaid. Na afloop konden alle judoka’s flink bezweet en met een hoop nieuwe judovrienden erbij de tatami weer verlaten.